Sylwester 2025/26 pakiet 30.12.-3.1. lub 31.12.-4.1
Wtorek, 30 grudnia
Zakwaterowanie.
Na kolację serwowane będą degustacje pizzy a’la Sokółka przygotowane na własnym cieście, deser niespodzianka, a do tego napoje zimne (soki, woda niegazowana) oraz ciepłe (kawa Vaspiatta, herbata Sir William’s).
Środa, 31 grudnia
Śniadanie.
Po nim spacer śladem najciekawszych miejsc Srebrnej Góry i zwiedzanie Fortu Spitzberg. Gości oprowadzi ordynans–aktor wcielający się w rolę oficera, który opowie o życiu w oflagu i przeprowadzi przez symulację przygotowań do ucieczki. Na Tarasach Sokółki odbędzie się pokaz musztry pruskiej, strzału z broni czarnoprochowej oraz sylwestrowy strzał z armaty.
Dalej zaplanowano ognisko z kiełbaskami, chlebkiem z blachy, grzańcem srebrnogórskim oraz lokalnymi nalewkami.
Bal Sylwestrowy
Uroczysta kolacja obejmie m.in. roladkę drobiową, roladkę wołową w sosie rozmarynowym, pieczone udko z kaczki à la Napoleon Bonaparte, polędwiczki wieprzowe i sakiewkę z farszem pieczarkowym. Do tego ziemniaczki, frytki, kluseczki i zestaw surówek.
Na zimnym bufecie znajdą się m.in. polędwiczka z musem brokułowym, szynka faszerowana w galarecie, terrina z łososia, jajka faszerowane, pomidory z mozzarellą, koreczki serowo-warzywne czy ślimaczki z ciasta francuskiego.
Ukoronowaniem będą mięsa pieczone à la Sokółka – schab ze śliwką, karczek w ziołach, pieczeń rzymska i inne specjały. Do tego domowe ciasta, dwa dodatkowe ciepłe posiłki (zupa gulaszowa w kokilce z ciastem pizzowym oraz barszczyk z pasztecikiem), a także bogaty wybór napojów zimnych i ciepłych. W cenie dostępne będą również alkohole – wódka, wina z południowych stoków i lokalne piwo Opat.
Bal poprowadzi DJ Roberto – w programie hity minionych lat, zabawy i konkursy z nagrodami.
Czwartek, 1 stycznia
Śniadanie. Dla chętnych wyprawa z przewodnikiem na Wiadukt Srebrnogórski z opowieściami o historii kolei sowiogórskiej.
Obiadokolacja: żurek po staropolsku, pieczona karkówka z cebulką, ziemniaki, surówka, deser niespodzianka.
Wieczorem – koncert lokalnego zespołu na żywo.
Piątek, 2 stycznia
Śniadanie. Zwiedzanie Fortu Donjon – historii największej górskiej twierdzy w Europie, z pokazem strzału z broni czarnoprochowej i wizytą w kazamatach, sali tortur i mini muzeum.
Obiadokolacja: kwaśnica z żeberkiem, schabowy w panierce z płatków kukurydzianych, frytki i surówki.
Wieczorem afterparty z DJ Roberto (muzyka lat 80.), przekąski: bigos, gołąbki à la Sokółka, domowe ciasta.
Sobota, 3 stycznia
Śniadanie.
Obiadokolacja: rosół z makaronem, warkocz z polędwiczki w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i surówką, deser niespodzianka.
Niedziela, 4 stycznia
Śniadanie w formie szwedzkiego stołu: pieczywo z własnego wypieku, wędliny, sery, warzywa, jajka, parówki, frankfurterki, jajecznica, a także słodkie wypieki, miody i przetwory.
Zakwaterowanie w komfortowych pokojach z łazienką, TV LCD, WiFi, ręcznikami i kosmetykami hotelowymi.
Cena pakietu:
– 1490 zł/os. – wariant 30.12–03.01 lub 31.12–04.01 (4 noclegi, 4 śniadania, 3 obiadokolacje, bal sylwestrowy z atrakcjami, zwiedzanie ze wstępami)
– 1690 zł/os. – pakiet 30.12.2025–04.01.2026
Rezerwacja po mailowym potwierdzeniu – zaliczka 300 zł/os.
Serdecznie zapraszamy!
Napisz do organizatora
Lokalizacja
Opinie
Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.