Sylwester 2025/2026 w Restauracji Przystań

Sylwester 2025/2026 w Restauracji Przystań

O ofercie

Bal Sylwestrowy – noc, w której przeszłość ustępuje miejsca temu, co nieznane, a magia przenika każdy zakątek.


Baśniowa sceneria nad jeziorem
Migoczące światła tańczące na spokojnej tafli jeziora tworzą magiczną aurę, która przeniesie Cię w inny wymiar. Zimowy krajobraz i urokliwe wnętrza Restauracji Przystań stanowią doskonałe tło dla tej wyjątkowej nocy, gdzie każdy moment jest jak kadr z pięknego filmu.

Kulinarne dzieła sztuki
Nasze sylwestrowe menu to ekscytująca podróż po smakach i aromatach. Wyjątkowe dania, starannie skomponowane przez Szefa Kuchni, łączą kulinarne skarby regionu z najnowszymi światowymi trendami. Każde danie jest hołdem dla finezji smaku – idealnym zaproszeniem do celebrowania Sylwestra w wyszukanym stylu.
Różnorodne bufety przystawek zachwycą prezentacją kulinarnego kunsztu i feerią apetycznych kolorów. Tartinki francuski z musem foie grass, ptysie z musem koperkowym i wędzonymi małżami, grillowane krewetki Tiger z chorizo, łosoś teriyaki z sałatką mango i inne propozycje to wyraz kulinarnego kunsztu i finezji smaków.
Bufety pełne wyszukanych wędlin, soczystych sałat, wybornych pasztetów zawojują miłośników rozsmakowania się w ich smakowitej różnorodności.
Japoński bufet to sushi, które niezmiennie cieszy się uznaniem przepysznych i barwnych arcydzieł sztuki kulinarnej rodem z Dalekiego Wschodu.
Dania gorące to kulinarna różnorodność dań z ryb, mięsnych specjałów i regionalnych smakowitości. Pierogi z sandacza w sosie winnym, fileciki z labraksa z grillowanymi warzywami, policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie to jedynie preludium do symfonii kulinarnych doznań na najwyższym poziomie.
Słodkie kompozycje smaków to popis cukierniczego kunsztu. Zachwycające finezją: jagodowe ptysie, czekoladowa panna cotta, desery bezowe, tradycyjne ciasta „takie jak dawniej”, owocowe tarty, desery wegańskie i bezglutenowe skradną serca miłośników rozpływających się w ustach słodkości.

Szampańska zabawa
Szampański nastrój zagwarantuje bogaty wybór trunków i koktajli serwowanych w OPEN BARZE

Taneczne rytmy
Fantastyczną zabawę „do białego rana” zapewni koncert zespołu DRUGI TYDZIEŃ, który zachwyci miłośników doskonałego brzmienia, wprowadzając atmosferę prawdziwej muzycznej uczty. DJ zadba o kalejdoskop hitów który sprawi, że parkiet będzie pulsował energią przez całą noc.

BUFET – MONOPORCJE:
Tartinka z musem z foie gras i konfiturą z fig

Mini ptyś z musem koperkowo-cytrynowym i krewetką

Plastry rostbefu z musem chrzanowym i cebulą perłową

Tatar z łososia z ogórkiem, sezamem i limonką

Marynowany ser kozi z orzechami laskowymi i ziołami

Batat z serem Lazur, żurawiną i karmelizowanym orzechem włoskim


BUFET ZIMNY:
Deska wędlin dojrzewających z marynowanymi warzywami

Pieczona pierś z gęsi z galaretką z porto i figą

Pasztet z królika z musem z zielonego pieprzu

Mini Wellington z grzybami i orzechami

Gravlax z kremem chrzanowym

Kurczak rolowany z żurawiną i pistacjami

Pieczony boczniak z cebulą balsamiczną i ziołami

Terrina z sandacza w ryżu z krewetkami Tiger

Pasztet z soczewicy z pestkami słonecznika

Sałatka z cielęciną sous-vide, pieczonym burakiem i granatem

Sałata z tuńczykiem tataki, mango i sezamem

Sałata z serem pleśniowym, winogronem i orzechami

Burrata z grillowaną dynią i pistacjami


BUFET JAPOŃSKI:
Sushi mix (maki, nigiri, futomaki, uramaki)

Sałatka Goma Wakame

SOSY & DODATKI:

Sos aioli, mango-chili, pietruszkowy, pomidorowy

Marynaty: dynia, grzybki, papryka, cebulka, oliwki

Pieczywo: ciabatta, bagietki, grzanki, focaccia z rozmarynem


ZUPY:
Barszcz czerwony czysty

Orientalna zupa na wywarze z kaczki z klopsikami


BUFET GORĄCY:
Rolada z indyka z suszoną śliwką

Eskalopki cielęce w panierce z orzechów laskowych

Zrazy z karczku wieprzowego z marynowanym ogórkiem, szalotką i bekonem w sosie cebulowym z czerwonym pieprzem

Konfitowane uda kacze z glazurą pomarańczową

Ravioli z musem ziemniaczano-serowym i duszoną cebulką z porem

Filet halibuta z sosem z granatu, orzechami, grillowanym ananasem i kapustą pak choi

Złociste roladki z sandacza z krewetką w sosie maślanym

Ryż szafranowy z owocami morza, czarną soczewicą beluga i zielonymi warzywami

Gnocchi z suszonymi pomidorami, parmezanem i kruszonymi orzechami

Pieczone ziemniaki z czosnkiem, wędzoną papryką i oregano


BUFET DESEROWY:
Klasyczne tiramisu w szkle

Sylwestrowy cydr

Mini tartaletki z bezą włoską

Wybór deserów w szkle w tym wegańskich i bezglutenowych

Faworki

Wyspy czekoladowe

Kremowy sernik snikers ze słonym karmelem i orzechami

Mini bezy z musem mascarpone i świeżymi owocami

Mini ptysie z kokosowym kremem i malinami

Trufle czekoladowe

Napisz do organizatora

Lokalizacja

Olsztyn, ul. Żeglarska 3

Opinie

Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.

Formularz opinii