Bal Sylwestrowy – noc, w której przeszłość ustępuje miejsca temu, co nieznane, a magia przenika każdy zakątek.
Baśniowa sceneria nad jeziorem
Migoczące światła tańczące na spokojnej tafli jeziora tworzą magiczną aurę, która przeniesie Cię w inny wymiar. Zimowy krajobraz i urokliwe wnętrza Restauracji Przystań stanowią doskonałe tło dla tej wyjątkowej nocy, gdzie każdy moment jest jak kadr z pięknego filmu.
Kulinarne dzieła sztuki
Nasze sylwestrowe menu to ekscytująca podróż po smakach i aromatach. Wyjątkowe dania, starannie skomponowane przez Szefa Kuchni, łączą kulinarne skarby regionu z najnowszymi światowymi trendami. Każde danie jest hołdem dla finezji smaku – idealnym zaproszeniem do celebrowania Sylwestra w wyszukanym stylu.
Różnorodne bufety przystawek zachwycą prezentacją kulinarnego kunsztu i feerią apetycznych kolorów. Tartinki francuski z musem foie grass, ptysie z musem koperkowym i wędzonymi małżami, grillowane krewetki Tiger z chorizo, łosoś teriyaki z sałatką mango i inne propozycje to wyraz kulinarnego kunsztu i finezji smaków.
Bufety pełne wyszukanych wędlin, soczystych sałat, wybornych pasztetów zawojują miłośników rozsmakowania się w ich smakowitej różnorodności.
Japoński bufet to sushi, które niezmiennie cieszy się uznaniem przepysznych i barwnych arcydzieł sztuki kulinarnej rodem z Dalekiego Wschodu.
Dania gorące to kulinarna różnorodność dań z ryb, mięsnych specjałów i regionalnych smakowitości. Pierogi z sandacza w sosie winnym, fileciki z labraksa z grillowanymi warzywami, policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie to jedynie preludium do symfonii kulinarnych doznań na najwyższym poziomie.
Słodkie kompozycje smaków to popis cukierniczego kunsztu. Zachwycające finezją: jagodowe ptysie, czekoladowa panna cotta, desery bezowe, tradycyjne ciasta „takie jak dawniej”, owocowe tarty, desery wegańskie i bezglutenowe skradną serca miłośników rozpływających się w ustach słodkości.
Szampańska zabawa
Szampański nastrój zagwarantuje bogaty wybór trunków i koktajli serwowanych w OPEN BARZE
Taneczne rytmy
Fantastyczną zabawę „do białego rana” zapewni koncert zespołu DRUGI TYDZIEŃ, który zachwyci miłośników doskonałego brzmienia, wprowadzając atmosferę prawdziwej muzycznej uczty. DJ zadba o kalejdoskop hitów który sprawi, że parkiet będzie pulsował energią przez całą noc.
BUFET – MONOPORCJE:
Tartinka z musem z foie gras i konfiturą z fig
Mini ptyś z musem koperkowo-cytrynowym i krewetką
Plastry rostbefu z musem chrzanowym i cebulą perłową
Tatar z łososia z ogórkiem, sezamem i limonką
Marynowany ser kozi z orzechami laskowymi i ziołami
Batat z serem Lazur, żurawiną i karmelizowanym orzechem włoskim
BUFET ZIMNY:
Deska wędlin dojrzewających z marynowanymi warzywami
Pieczona pierś z gęsi z galaretką z porto i figą
Pasztet z królika z musem z zielonego pieprzu
Mini Wellington z grzybami i orzechami
Gravlax z kremem chrzanowym
Kurczak rolowany z żurawiną i pistacjami
Pieczony boczniak z cebulą balsamiczną i ziołami
Terrina z sandacza w ryżu z krewetkami Tiger
Pasztet z soczewicy z pestkami słonecznika
Sałatka z cielęciną sous-vide, pieczonym burakiem i granatem
Sałata z tuńczykiem tataki, mango i sezamem
Sałata z serem pleśniowym, winogronem i orzechami
Burrata z grillowaną dynią i pistacjami
BUFET JAPOŃSKI:
Sushi mix (maki, nigiri, futomaki, uramaki)
Sałatka Goma Wakame
SOSY & DODATKI:
Sos aioli, mango-chili, pietruszkowy, pomidorowy
Marynaty: dynia, grzybki, papryka, cebulka, oliwki
Pieczywo: ciabatta, bagietki, grzanki, focaccia z rozmarynem
ZUPY:
Barszcz czerwony czysty
Orientalna zupa na wywarze z kaczki z klopsikami
BUFET GORĄCY:
Rolada z indyka z suszoną śliwką
Eskalopki cielęce w panierce z orzechów laskowych
Zrazy z karczku wieprzowego z marynowanym ogórkiem, szalotką i bekonem w sosie cebulowym z czerwonym pieprzem
Konfitowane uda kacze z glazurą pomarańczową
Ravioli z musem ziemniaczano-serowym i duszoną cebulką z porem
Filet halibuta z sosem z granatu, orzechami, grillowanym ananasem i kapustą pak choi
Złociste roladki z sandacza z krewetką w sosie maślanym
Ryż szafranowy z owocami morza, czarną soczewicą beluga i zielonymi warzywami
Gnocchi z suszonymi pomidorami, parmezanem i kruszonymi orzechami
Pieczone ziemniaki z czosnkiem, wędzoną papryką i oregano
BUFET DESEROWY:
Klasyczne tiramisu w szkle
Sylwestrowy cydr
Mini tartaletki z bezą włoską
Wybór deserów w szkle w tym wegańskich i bezglutenowych
Faworki
Wyspy czekoladowe
Kremowy sernik snikers ze słonym karmelem i orzechami
Mini bezy z musem mascarpone i świeżymi owocami
Mini ptysie z kokosowym kremem i malinami
Trufle czekoladowe